Lerarenopleidingen Amsterdam

FAQ

Hier vind je alle antwoorden op de veelgestelde vragen.

Voor een geschiktheidsonderzoek meld je je aan via www.hva.nl/zij-instroom en kies je voor voortgezet onderwijs. De aanmelding is vrijblijvend en laat het assessmentbureau zien dat je interesse hebt in het Zij-Instroom in Beroep traject. Na deze aanmelding ga je in gesprek met de intaker van de gekozen opleiding. Dit is een eerste check of je voldoet aan de criteria. Vervolgens stellen we vast of je voldoende vakinhoudelijke kennis beschikt om het Zij-Instroom in Beroep traject in maximaal twee jaar te kunnen afronden. Daarnaast is het voor jou een check of dit traject wel bij je past.

Voor een geschiktheidsonderzoek meld je je aan via www.hva.nl/zij-instroom en kies je voor basisonderwijs of via ipabo. De aanmelding is vrijblijvend en laat het assessmentbureau zien dat je interesse hebt in het Zij-Instroom in Beroep traject.

Na deze aanmelding ga je in gesprek met de intaker van de gekozen opleiding. Dit is een eerste check of je voldoet aan de criteria. Vervolgens stellen we vast of je over voldoende vakinhoudelijke kennis beschikt om het Zij-Instroom in Beroep traject in maximaal twee jaar te kunnen afronden. Daarnaast is het voor jou een check of dit traject wel bij je past.

Wil je via een assessment (ZiB of EVC) starten aan een eerstegraads universitaire lerarenopleiding? Neem dan, afhankelijk van je keuze voor de lerarenopleiding bij de VU of bij de UvA contact op met:

Dit betekent dat jij je tweedegraadsbevoegdheid moet behalen. Dit kan via de Zij-instroom in Beroep regeling. Kies je hier voor, dan doorloop je dezelfde stappen als beschreven bij instromen in VO tweedegraads/bve.

Sinds september 2017 is het mogelijk om de tweedegraads bevoegdheid via het Zij-instroom in Beroep traject te doen. Dit betekent dat er op basis van een intake wordt ingeschat of je over voldoende vakinhoudelijke kennis beschikt om het Zij-Instroom in Beroep traject in maximaal twee jaar te kunnen afronden. Het geschiktheidsonderzoek bepaalt of je geschikt bent voor het Zij-instroom in Beroep traject.

Nee, je bent dan onderbevoegd voor het eerstegraadsgebied. Hiervoor moet je een eerstegraadsbevoegdheid behalen.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 29 januari 2018

FAQ